«Chimera», Gert Nygårdshaug

Chimera

«From childhood’s hour I have not been
As others were – I have not seen
As others saw I could not bring
My passions form a common spring-»
– Sa Edgar Allan Poe i «Alone».

Vel, i går las jeg på «nettet» at noen hadde laget en maskin som kunne se og forstå fremtiden. Jaha? George Orwell prøvde seg på å både tenke, se og skrive om hva fremtiden ville bringe oss. Nå som vi er i Orwell sin fremtid, kan vi vel si at han hadde rett i mye. Jeg skal ikke påstå at Gert er George’s litterære bror, eller søskenbarn for den del – men at de har nære slektbånd er jeg helt sikker på, og jeg håper for menneskehetens og klodens skyld at Gert bommer kraftig på sine spådommer. Gert skriver som vanlig utrolig detaljert, kunnskapsrikt og overbevisende når han bygger opp sin verden.
I Chimera ser han verden fra midten av Kongos dypeste jungel. Gert kan jungel. Han kan også mye om miljøbalanse og ubalanse, gorillaer, orkideer, pandemier, forskning og personligheter, kjærlighet og herlighet. Når han skriver dette sammen på sin overbevisende måte, blir jeg overbevist om at nå går alt til Helvete snart. Det eneste som holder meg oppe, er at jeg, som Gert, ikke tror at det finnes noe Helvete.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s