«Fritt fall», Fredrik Skagen.

Fritt fall
Vi kan vel fastslå at hyppigheten av sommerdager over landet avtar, ikke frister det så mye med kald pils i kulda, og vinden i fra høyre blåser jo sterkere enn noensinne – men gleden av å snakke om bøker vi lika er heldigvis fortsatt her. Her på God bok.
Er ferdig med min første, men helt sikkert ikke den siste, bok om Morten Martens. Hvis jeg hadde vært sportjournalist ville jeg nok sagt at det er en skandale at jeg ikke har lest Fredrik Skagen tidligere. Nå er ikke jeg så interssert i fotball, og vil ikke kalle det en skandale, men kom ikke på noe annet utrrykk, men jeg antar at forfatteren er glad i fotball, for han krydrer på med fotballresultater hele veien. Artig å lese en bok fra tidlig 80-tall, hvor det snakkes om EDB-terminal osv. Skagen blir nevnt sammen med navn som MacLean og Bagley, og han skriver inn musikk, bla Chris De Burgh. Artig, for når jeg var hekta på disse, var ofte Chris De Burgh bakgrunnsmusikken.

Synes Skagen skriver godt, han fine overganger mellom scenene i det jeg vil kalle en thriller. Han skildrer godt, går inn i menneskene, og selv om det foregår kriminelle handlinger med jakt og flukt her, så handler vel boka mest om identitet, flukt fra en, søk etter den nye – og kanskje en erkjennelse av at må finne sin egen og ikke strebe etter de verdiene andre forteller er så bra. Det er også en sterk kjærlighetskildring – mellom far og datter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s