«Fyrsten», Henrik H Langeland

Fyrsten

Ikke still med for høye laktatnivå i muskulaturen hvis du skal til et viktig intervju – still klokka. Pass for all del på at du har en matchende klokke når du kler deg fint – men den viktigste klokka er selvfølgelig pulsklokka. I vertfall hvis du akter å være Mr. RRS ”Rolig Raus og Suveren” – en kommunikasjonsrådgiver, som denne boka handler om. Boka følger pulsen til en kommunikasjonsrådgivers kamp mot avisene, konkurrentenes og oppdragivernes kamp om å sette dagsorden, mottiltak og kompenserende tiltak i et til tider heseblesende tempo. Ikke bare på treningsturene i Nordmarka, men i sin egen seng, andres senger og i viktige møter med viktige folk. For skal du nå toppen, og spise energibar med de store gutta, gjelder det å ha kontroll på pusten, både før, under, og etter trening – og den var nok høyest mellom treningsøktene. Hovedpersonen skal hjelpe Høyre til å vinne stortingsvalget, og midt opp i dette skjer det ting i hans nærmeste familie som er vanskelig å håndtere – selv for en flinkis fra vestkanten. Til tider en litt morsom bok, dersom du fra før har fått en god overdose av glætte kommunikasjonsrådgivere og vestkantgutter som skal vinne Birken, fiffejentene og Børsen samtidig. Har sjelden lest en bok med så mange navn å forholde meg til, men hadde full kontroll hele veien. Grunnen til det var at historien spant seg rundt ganske få sjeler, men hele den politiske ledelsen var med som statister. De kjenner vi jo fra før, så her slapp forfatteren å skrive lange passasjer for å presentere dem for oss. Et fint grep. Til tider underfundig bok, med nerve hele veien gjennom. Jeg som ikke vet bedre, tror på historien – både på metodene, og at toppsjiktet i det politiske miljøet, med hjelpere, er så lite og tett som det virker i denne boka.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s