Honningkrukken

”Honningkrukken” av Gert Nygårdshaug.

Dette er den første i en serie med gastronom, amatørarkeolog og ikke minst – hobbydetektiv Fredric Drum. Boka var bra den. Forfatteren er jo veldig kunnskapsrik, og er lidenskaplig opptatt av både mat og vin. Boka følger Fredric fra Oslo på en tur til St. Emilion, hvor han skal kjøpe inn vin til den lille restauranten han er medeier i. I denne byen har syv mennesker forsvunnet på mystisk vis, og Fredric blir på litt uforklarlig vis viklet inn i dette mysteriet.

Gert legger ut mange tråder, samtidig som han øser ut om sin kunnskap om god vin, og hvordan denne vinen blir laget. Så her får vi mange gode tips om god vin på en underholdende måte, og på en måte slik at man lurer på hva som er krydring av historien og hva som er relevante tråder til å kunne løse krimgåten. Han skriver godt og det er spennende hele veien. Jeg er jo glad i dialoger for å bli kjent med personlighetene i boka, og jeg savnet de særlig de første hundre sidene. Det ble litt for mye Fredric perspektiv i begynnelsen. Og så tror jeg nok at de fleste hadde kontaktet politiet litt før i denne historien, men når man leser en bok er det jo viktig å la seg rive med og ikke henge seg for mye opp i slike smådetaljer. En skildringsdetalj som var bra, kom frem når han satt med noen farlige vepser rundt seg: ”Tankene raste gjennom hodet hans. Bare de ikke forstyrret vepsene”.

Gleder meg til å ta fatt på bok nr to i serien, som ikke må leses som en serie.Honningkrukken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s