«Hvite tenner», Zadine Smith

Hvite tenner

En bok om kjemi, biologi, religion, følt tvang, valg og utvelgelse.
Boka følger stort sett tre forskjellige familier på de samme veiene i Cricklewood Broadway i London. Hver enkelt person går sine egne veier, og ser nok denne bydelen ganske så forskjellig, pga egne erfaringer og ikke minst omgivelsenes forskjellige forventninger av dem som individ – på de samme veiene. En universell lærerik bok om hvordan leve sammen med forskjellige type mennesker.
Jeg sitter og reflekter over at de som er skråsikre egentlig må være «mett av dage» eller redde. Jorden roterer rundt sin egen akse, alt rundt Jorden er også i bevegelse, og på Jorden foregår det en evolusjon, enten vi vil det eller ikke – og den bør vi henge oss på. Fundamentalisme, i samma hva; en luthersk prest innerst i en norsk fjord, eller en mulla langt inn i en hule i midtøsten, kan ikke være løsningen – vi må samhandle, influere og forstå hverandre bedre. Dominante grupperinger; religiøse, politiske, økonomiske eller teknologiske – har alle sin pris.
«Faktum er at kryssbestøvning produserer et mer variert produkt som er bedre i stand til å takle endringer i omgivelsene», (Side 284 om biologi), er nok en påstand som kan, i overført betydning, brukes i mange sosiologier; ikke minst i de religiøse, men også i idretten, i alle lag og organisajoner og i næringslivet.
Det synes jeg både ABB og Greven kan sitte i sine mørke huler og tenke litt på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s