«Katakombens hemmelighet», Jan Egeland

Min første bok av Egeland
Hovedpersonen er en gutt på14 år, som sammen med sin mor skulle delta i utgravninger av katakomber i Roma. De kommer nesten i gang med det, men så tar vardøger, parapsykologi, barn vs unges opplevelser og åpenhet til det uforklarlige, Einstein, andre steiner, tidsforståelse og andre dimensjoner over. Moderne spesialtrente munker i Herrens innsatsstyrke, med teknisk innsikt, får vi også kjennskap til, sammen med spiritisme, nekromantikk og déjà vu begrepet. En moderne bok skrevet i 2013, med gode tidsbilder som feks at nettbrett og telefonfotoapparat er en selvfølge i alles hverdag. Et annet tidsbilde er en kvinnelig preste og en annen vis kvinne – ikke bare kloke menn med makt som actionlitteraturen ofte er full av. Innklemte faktabobler, som jeg er helt sikkker på er fakta, er også et fint virkemiddel. Fin bok til tenåringer, som kanskje etter denne får lyst til å lese mer av Tom Egeland, Dan Brown og Gert Nygårdshaug – og vips så vil historie- samfunnsfag- og RLE-timene bli favorittfag. Skulle de ikke bli det, vil de i hvert fall bli mer spennende, og de vil få flere knagger til å henge kunnskapen sin på. Katakombens hemmelighet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s