«Menneskefluene», Hans Olav Lahlum

Menneskeflueneer så absolutt lesbar – eller kanskje jeg bør si «bør leses»? Vet ikke, og jeg liker heller ikke ordet «bør».
Boka begynte veldig bra, forfatteren skriver utvilsomt godt, spennende plot, og avsluttningen er spennende. Han drodler og fargelegger beboere i en fellesoppgang i Oslo på en spennende måte, etter mordet på en kjent motstandsmann bosatt ii Krebs` gate 25.
Etterforskeren avhører beborne en etter en, og svarene han får gjør at det dukker opp nye spørsmål han må stille til de andre i oppgangen. Han får hjelp av en intelligent jente, som store deler av livet har sittet «isolert» i sitt hus lenket til en rullestol. Hun ligger hele tiden ligger litt foran ham i etterforskningen, basert på informasjonen hun får fra ham. Dette gir en god indre spenning i boka. Det er en god fortellerteknikk, men etter min menig gikk han litt for mange like runder. I og med at jeg liker gode dialoger for å beskrive personlig…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s