«Noen vet», Trude Teige

Noen vet
Det er litt deilig å bli imponert.. Nå skal det nevnes at jeg ikke er så stor fan av krimbøker som jeg engang var, så jeg ser på denne boken som det den er – en bok.
Journalisten Kajsa Coren jobber med en sak om overgrep mot barn på institusjoner i etterkrigsårene. Kajsa er både følsom og samfunnsengasjert, og virkelig bryr seg om sakene hun skriver om. Det skjer et dobbeltdrap i Oslo som hun også dumper opp i. Som tidligere krimjournalist klarer hun ikke helt å slippe taket på den saken, selv om hun har lovet sin mann, som er psykiater og blir brukt som sakkyndig i retten i slike saker, at hun ikke kan jobbe med krim når han gjør det
Teige, som er journalist og da kjenner denne rollen godt, skriver om metodene de bruker, og dilemmaene de har, på en troverdig måte. En av grunnene til at jeg likte boka så godt, var at den like gjerne kan sees på som en roman, som tar for seg tidsklemma.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s