Hyttebrød

Det er snart påske, langhelg og hyttetid. Da kan dette med ferskt brød være ei lita utfordring. Tørt og trasigt blir det. Plass i sekken tar det også. Kjøp heller med litt mel, pakk ned en pose tørrgjær og noen engangshansker. Mange hytter har begrensa med varmluftskomfyrer med gyro, speedo og flere gir, men fortvil ikke. Selv om vi har hytte med strøm, varmekabler og andre fasiliteter, synes jeg det er greit å føre et litt anna liv der ute. Å bake brød inne i peisen går egentlig ganske greit, men husk å tøm den for gammel aske og fyr med naturved, sånn at du er trygg på hva røyken inneholder.Rør i hop ei bløt deig om kvelden, feks med havregryn, hvetemel, noen solsikkekjerner, litt salt og en halv teskje med tørrgjær. Sett den i kjøleskaptempertur over natta. Form brød og rundstykker om morgenen. Juster inn litt hvetemel hvis deigen er for bløt. Hev emna lunt foran peisen en god stund, mens bål blir til glør.

Bruk gjerne litt alufolie over det som ligger nærmest varmen. Baksten blir gjerne litt svidd her og der, men det er jo bare både spennende og sjarmerende – og kan skjæres av etterpå.

Det er lettest å få til finbakst med masse salt i, så det kan være lurt å prøve med ikke for grov deig den første gangen.  

    
   
 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s