Påskebrød

Tenkte jeg måtte prøve å bake brød på grilllen til påska. Brukte en slikkepott til å røre sammen havregryn, gjær, linfrø og sammalt spelt. Så klemte jeg en appelsin opp i, et par dl gresk yoghurt, litt salt og ost – så varmt vann til ønska temp – og så justerte jeg med siktet spelt til passe bløt deig. Lot dette heve mens rømerkopfen sto til forvarming på peisen. Hadde halve deigen opp i den, fortsatt bløt deig, så tilsatte jeg siktet spelt til «normal» fuktighet på resten – og trilla ut noen rundstykker.

Heva begge bakstene på peisen, steika rundstykka i ovnen 30min, brødet på grillen i 45 min. Indirekte varme. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s