«En snekkers dagbok», Ole Thorstensen


«En snekkers dagbok», Ole ThorstensenKjempefin bok, av ei ny og viktig stemme; en snekker. Det fine med å lese er at man får gleden av å oppleve forskjellige perspektiver og roller – fra hele verden, fra alle tidsepoker.

Denne boka er skrevet av en snekker i Oslo, som skal bygge om et kaldloft til boareal. Det høres kanskje kjedelig ut, men det er det ikke. Forfatteren er snekker, og beskriver i detalj hva som skjer, og hvilke vurderinger han gjør, fra han snuser på anbudet til ferdigstillelse av prosjektet – og han er tro til faget sitt. Det jeg synes var mest interessant var disse betraktningene om tidsånden vi lever i. Kvalitet på arbeid, produkter, folk holdninger til dette, inkludert folks holdning til manuelt arbeid og de manuelle. 

Forfatteren har forresten skrevet et innlegg om «De manuelle» i Morgenbladet som dere bør lese. 

Likte boka veldig godt. Bor dere i Oslo og skal ha utført noe manuelt arbeid; ja da vet dere hvem dere bør bruke. Forfatteren er en skikkelig god representant for alt hva en skikkelig fagarbeider skal stå for. 

Og hvis ikke Kari Slaatsveen har lest denne boka, håper jeg noen forteller henne hvor mye hun betyr for håndverkere landet over.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s