Brød med eple og rosmarin


I går kveld rørte jeg sammen ei bløt deig av havregryn, solsikkekjerner og hvetemel. Litt salt og litt gjær. Så tilsatte jeg fire epler i små terninger, og en neve med frisk finhakka rosmarin. Jeg la en liten del av deigen på benken, før jeg satte bollen i kjøleskapet over natta.

Den på benken tilpassa jeg med litt mer mel og gjær. Så la jeg den i jerngryta med lokk, og satte ovnen på 220 grader. Etter 45 min tok jeg av lokket og tømte litt olivenolje på – så steikte det ca 30 min til.

I og med at jerngryta har stor masse, rekker deigen å heve seg før det blir for varmt. Når varmen kommer er den sterk pga massen i gryta – det gir ei utrolig god skorpe. Så da gikk det brødet ned til kveldsmat.

I dag tidlig tok jeg deigen fra kjøleskapet og lot den hvile på benken til ovnen ble varm, før jeg delte den opp til både brytebrød og grytebrød. Steika de i 35 min, og 55 min.
Knallgodt med smør og hvitost på – eller feks til suppe.

Tror jeg hadde i litt for mye rosmarin denne gangen. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s