Beef Wellington


Beef Wellington er både stilig og godt, og mange tror det er vanskelig å lage, fordi TV-kokkene gjør så mye styr ut av det for å fremmedgjøre folk – og for å lage god tv, som det heter.Fallgruvene er å oversteike kjøttet, før butterdeigen har fått sprø skorpe, samt at det kan tyte ut væske hvis soppen er for bløt – og det kan stokke seg litt med all den snurringa og ut og inn av kjøleskapet hele tiden. 

Derfor er det viktig å tørrsteike soppen nok. I stedet for kastanje, rista jeg litt solsikkekjerner og havregryn. Dette også for å kunne ta opp overskuddsvæske. I stedet for å rulle i plastfolie brukte vi bakeark. Det er stødigere. Vi snurra alt i ett. Altså kjevla vi ut butterdeigen, så la vi et lag med serranoskinke. Pass på at det dekker godt. Så strødde vi på soppen, la kjøttet på – og rulla det sammen. Lot det hvilke litt i kjøleskap før det legges på varmt brett, 200grader i ca 30 min. 60-65 grader kjernetemp. La hvile. Potetmos passer bra til. I dag en med ca 25% søtpotet.

Det gikk med en pakke butterdeig, 1/2 kg sopp, og ca 750g av indrefileten. Resten av fileten, toppen/hammeren, steika jeg i egen panne og serverte ved siden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s