Fri vilje, Helga Hjort

Fri vilje, Helga Hjort

Stakkars folk. Dette er ugreit. Synes det er ugreit at Vigdis har brukt sin nærmeste familie som kulisser, uten at de har samtykka, i hele sitt forfatterskap. Hun har bla gjengitt personlige brev skrevet i sårbare situasjoner i romanene sine, og jeg synes ikke det å skrive en roman er måten å gå til hevnangrep mot henne på heller. Dette ble rett og slett kleint, men dette er ei viktig bok i debatten om virkelighetsromaner som må fortsette. Det blir spennende å se hva Vigdis svarer på dette karakterdrapet. Synes Terje Eidsvåg i Adressa sier noe bra om dette:

Mens «Arv og miljø» er en roman som peker utover seg selv, peker «Fri Vilje» nesten utelukkende innover, mot «Arv og miljø». Tross litterære svakheter er det en kraft og en rettferdig harme over Helga Hjorths bok som gjør inntrykk. Den bør leses som en advarsel til romanforfattere om at levende modeller kan slå tilbake, samt en påminnelse til oss andre om at familiekrangel kan få fram det verste i folk, både i roman og virkelighet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s