Jordmor på jorda. Huset under Blåhammaren. Edvard Hoem.

Jordmor på jorda. Huset under Blåhammaren. Edvard Hoem.

Når ein les Hoem, må ein av og til berre stoppe litt i lesinga, eit par hjerteslag er nok, så kan ein lese vidare eller lese passasjen ein gong til. Sånn er det med den saken.
Denne boka er frittstående, men passer godt inn for å beskrive tida forut for slektskrøniken han har levert dei seinaste åra.
I denne boka følger han tippoldemora si som vart jordmor. Sjølv om denne historia også er basert på folk som har levd, er det nok mest diktning basert på historiske fakta, så sånn sett er verket til Hoem viktige historiske romaner for oss alle. Skulle det bli filmatisert, vil «Mellom bakkar og berg ut med havet» være mitt førstevalg som intromusikk. Den songen syng slekta mi ved sammenkomster, så eg føler Edvard på ein måte skriv om slekta mi også – sjølv om dette er mest frå Romsdalen, så er det ikkje så langt frå Sunnmøre. Fjorder, fjell, hav, båter, fiskerbønder, prester, sjøllærde håndtverkere, futer, kvinnfolk smelt på tjukken, fattigdom og baksnakk, er det langs heile kysten vår; ja det er like langt til hovedstaden også – uansett om du seier æ, i eller ej.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s